Dr. van Deenweg 108, 8025 BK Zwolle | 06 - 27 99 70 97

suzanne Ouwejan

Sinds juni 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist. Al tijdens mijn opleiding heb ik mij toegespitst op het gebied van de stem. Ik volgde de verdiepingsminor ‘De stem centraal’ in Nijmegen en mijn afstudeeropdracht was in samenwerking met ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
Mijn afstudeerstage vond plaats in het Isala ziekenhuis te Zwolle, waar ik veel met stempatiënten heb gewerkt.

Na het afstuderen heb ik in twee verschillende allround logopediepraktijken gewerkt. Dat doe ik overigens nog steeds in een deel van mijn tijd. Daar werk(te) ik ook met stemcliënten.
Het werken met verschillende soorten mensen (en hun stem) geeft mij elke keer weer uitdaging, waaruit ik veel voldoening haal. Mijn kracht ligt in het helpen van mensen over de drempel die er is om de stem te laten horen. In mijn sessies draait het niet alleen om de stem, maar om de hele persoon.

Regelmatig volg ik cursussen en trainingen waarmee ik mijn kennis en ervaring op het gebied van stem vergroot. Zo heb ik in december 2017 de cursus CVT (Complete Vocal Technique) binnen de logopedische behandeling van Katinka Reiss en Eva Wilms succesvol afgerond. In februari 2018 heb ik de cursus stemtrainer van Alex Boon afgerond, waarbij ik individueel gecoacht werd.
Ook heb ik cursus A van manuele facilitatie (ontspanning creëren in de spieren rondom het strottenhoofd door de spieren te stretchen) gevolgd en beschik ik over de kennis en ervaring met betrekking tot Lax Vox (bubbelen).

Al jaren heb ik een passie voor het zingen. Van kleins af aan zing ik in koren. In 2014 richtte ik samen met een vriendin het koor Glorious in Zwolle op. Hier ben ik nog altijd enthousiast (bestuurs)lid van. Met veel plezier geef ik zangles bij Grandesco Music in Zwolle en ben ik dirigent van The Voices.
Vanaf 2012 volgde ik zanglessen bij verschillende zangdocenten. Op dit moment volg ik CVT-vocalcoaching bij Frouke van Es.